התכנית "בתיאבון - מדיניות מזון עירונית" של הרשות לאיכות סביבה וקיימות, מקדמת את העלאת המודעות והנגישות למזון בריא ומקיים, תוך התבססות על עקרונות התזונה הים תיכונית וקשת המזון של משרד הבריאות.
באוקטובר 2015 הצטרפה עיריית תל אביב-יפו לערים המובילות בעולם המקדמות תזונה בריאה ומקיימת, וחתומה מאז על "אמנת מילאנו למזון בעיר (Milan Urban Food Policy Pact - MUFPP)". התכנית מקדמת את עקרונות האמנה: אבטחת רווחה וביטחון תזונתי, נגישות למזון בריא ומקיים, חינוך לקיימות, הפחתת בזבוז מזון וצריכת מזון מקומי.תוכנית "בתיאבון" פועלת בשיתוף פעולה עם כל היחידות העירוניות ועם עמותות ומשרדים ממשלתיים כגון: משרד הבריאות, התוכנית הלאומית "אפשריבריא", המשרד להגנת הסביבה, משרד החינוך, משרד החקלאות, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, ארגון לקט ישראל, ארגון לתת TNS, ועוד.

התכנית למזון בריא

שכונות מקיימות ויוזמות קהילתיות
שכונות מקיימות הן שכונות שפועלות על פי מודל "עולם אחד". המודל מכוון לאורח חיים, שלוקח בחשבון את יכולת ההתחדשות שלנו ושל הסביבה שלנו, כלומר: ניצול נכון של משאבים, צרכנות אחראית וטיפול בפסולת, חיסכון באנרגיה, אחריות וסולידריות קהילתית-סביבתית, חיזוק הכלכלה המקומית, טיפוח הטבע המקומי, פיתוח יכולות ייצור וצריכה מקומיים, חינוך לקיימות, ועוד.
המפה שמאפשרת להתעדכן במהירות ובקלות איפה יש ליד הבית, גינות קהילתיות, קומפוסטרים, ארונות נתינה וירקניות ירוקות ועוד ועוד.

מרכז הקיימות העירוני
מרכז הקיימות העירוני הינו מרכז של ידע, חוויות ויצירת שפע מהקיים סביבנו.
בית הספר לקיימות של עיריית תל אביב-יפו מזמין את תושבות ותושבי העיר להיות שותפים למהלך ולהעמיק ידע במגוון ערוצי הקיימות: טבע עירוני, אקלים וחוסן, חקלאות אורבנית, צרכנות מקיימת, מיומנויות DIY, מזון בריא ומקיים ועוד.הקורסים משלבים הרצאות ממיטב החוקרים ובעלי התפקידים, סדנות מעשיות וסיורי שטח.בנוסף לקורסי העשרה, במסגרת בית הספר לקיימות מתקיימות הכשרות לפעילות ולפעילי הקיימות בעיר במטרה לייצר הכרות, חיבורים, למידה הדדית, הרחבת מעגלי ההשפעה, ולמידת כלים לאקטיביזם קהילתי- סביבתי ארוך טווח.הכשרות מתקיימות בבית הספר שיושב במרכז הקיימות העירוני בדיזינגוף סנטר ובשלוחות נוספות ברחבי העיר.